REMBOELAN DIPAGAR BINTANG

I've got flu yesterday @2022

 Jumaat, 25 November 2022.

Sudah masuk hari ketiga henfon wak yg ada kartusim lokal (tempatan) tidak boleh digunakan. Sudah banyak kali dimatikan (power off) dan dimulakan. Masih tidak berjaya. Bukan henfon kepunyaan wak seorang. Rakan2 sekantor senegara pun sama. Kecuali henfon bro asyRUL yang nampak masih berfungsi. Itupun disebelah sore sahaja.

Nasib baik boleh guna wifi gratis di kost dan di kantor.

Petang tadi kami berlima pun pergi ke Gandaria mall. Naik lantai satu untuk ke cabang telkom myXL.

Dipendek alkisah, semua henfon berjaya digunakan seperti biasa. Kecuali henfon bro razaMAN. Sebab dia tidak bawa paspor. Mereka mana boleh terima salinan paspor walaupun ada dalam galeri iphone yg mahal itu.

Kemudian kami ke resto Remboelan makanan Indonn. Wak pesan nasi jawa yg pedas ya amat. Wak makan tidak habis pula. Nasib baik mgr EIN yg bayar dan boleh claim pada syarikat.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Remboelan restaurant, Gandaria City Mall @2022

Catat Ulasan

10 Ulasan

  1. Ada masalah setting sim kad ke Wak? Syukur dah setel. Cantik bangat buku menu tu.

    BalasPadam
  2. get well soon wak...selsema makan pedas2 bagus wak keluar habis hingusnya hehe

    BalasPadam
  3. kesian wak, asik terkena makanan pedas ya amat...take care!

    BalasPadam
  4. kenapa jadi begitu Hp kalian wak? nasi jawa camno tu ye wak? wak wong jowo johor pun tak kuat pedas ke wak? apa da

    BalasPadam
  5. Ejaan rembulan dia buat herot2 mulut saya nak try sebut haha

    BalasPadam
  6. Kena beli Hape(HP) baru la tu Wak..hihihi
    Memang ejaannya ramboelan ye🤭dibacanya gimana wak?

    BalasPadam
  7. Sim kad nya pening kut....hehehe

    BalasPadam
  8. suka dengan ejaan Remboelan tu hehe.
    makan pedas keluarkan semua air hidung + air mata Wak hehe

    BalasPadam
  9. Aduh.. Kalau sha lah yang makan pedas tu, mau sakit perut sepanjang hari.. hehehe

    BalasPadam

Comment at your own risk.