Nov 24, 2022

DUH ADA2 AJA DEH SIMCARD GAK KEBACA

Suddenly the local simcard got problem @2022

 Khamis, 24 November 2022.

Sejak semalam pagi ada masalah talian data henfon wak.
Kartusim (yakni simcard) yg menggunakan nomor lokal.
Wak sudah mulakan (restart) henfon.
Tapi masih tidak berjaya.

Cuma boleh pakai wifi di kantor dan di kost sahaja.

Petang semalam, bro razMAN sudah suruh cabut dan pasang semula kartusim.
Wak pun cuba.
Mula2 nampak berjaya.
Tapi tidak lama.

Kemudian bro naZRI pula ada masalah yg sama pada iPhonenya.
Dan bro razMAN pula tidak boleh guna data dalam iPhonenya.
Mgr EIN pun sama - sebab dia pun pakai iPhone.

Cuma henfon bro asyRUL sahaja yg tiada masalah.
Tapi bro asyRUL ini pakai android, sama seperti wak.

Wak dan konco2 mula bercadang mahu ke Gandaria mall.
Untuk mengadu kepada kedai cawangan kartusim.

Sehinggalah petang tadi.
Setelah lama mematikan henfon masing2.
Dan kemudian memasukkan semula kartusim.
Akhirnya henfon wak berjaya mendapat sinyal (yakni signal) dan data. Tetapi tidak lama kemudian tidak lagi mencapai data internet.

Cerita lain lalat.
Tengahari tadi usai mesyuarat.
Pengurus projek ajak kami makan siang di restoran padang.
Tapi wak seperti tiada selera pula.

Petang pula, pulang dari kantor potong rumput.
Bro naZRI dan asyRUL sudah singgah di toko pijat.
Nak urut atas bawah, kata mereka.
Kakak itu sungguh2 mahu berikan diskon (yakni discount).

Kamus lalat.
Telur ceplok - yakni telur mata sapi, bukan telur rebus yg bulat itu.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Nasi padang at Bulungan Jaya restaurant @2022
At Nasi Padang Bulungan Jaya restaurant @2022
Looking for cheap VIP massage @2022

6 comments:

  1. Amboiu..massage2 ye....eh..eh.....lain macam...

    ReplyDelete
  2. Gimana sih kadsim nya? ketahuan kenapaan ngak dapat data internetnya? haha... sy cuba wak

    ReplyDelete
  3. Pengen kali menikmati nasi padang gule kekel sama gule usus

    ReplyDelete
  4. Pening juga bila tak dapat guna data.. da on dan off pun tak mahu ye wak..

    ReplyDelete

Comment at your own risk.

WAK DAH TRY VIETNAMESE PEACH TEA KAT WARKOP KOPI SAIGON KAMPUNG BARU 2024

  Jumaat, 19 April 2024. Pagi tadi singgah di warung Mak Leha. Kampung Baru