Nov 12, 2022

KENAPA NGGAK PAKAI TAS YG RAMAH LINGKUNGAN AJA SIIIH?!

Indomaret on Jalan Panglima Polim @2022

 Sabtu, 12 November 2022.

Pagi tadi rakan2 sekantor yg tinggal satu kost sudah berlarian ke Tanah Abang mall.
Mereka ajak tapi wak baru bangun tidur.

Tengahari wak pun berjalan kaki ke Blok M.
Mula2 ke Plaza Blok M.
Makan nasi jepun, yakni Bento Beef Original - 50rb.

Usai mengalas perut, wak masuk kedalam Farmer's Market.
Beli pengumur mulut Listerine, buah2 pisang dan pir - 100,5rb.

Dari Plaza ke Square Blok M mall pula.
Beli seluar kerja - slack bergetah saiz 35 - 125rb.
Beli 2 pasang setokin (15rb).
Dan juga senaskah quran perkata untuk hafalan - 70rb (rm21).

Dalam perjalanan pulang, singgah di kedai mudah dan senang (convenient store Indomaret).
Wak beli roti gardenia (beli 2 dapat 1 gratis).
Beli air manis untuk diletak dalam kulkas (peti sejuk).
Total damage - 50,5rb.

Nota tas lalat.
Sekarang ini kalau wak ke supermarket atau kedai mudah dan senang.
Harus bawa beg kecil untuk barang2 yg dibeli.
Kalau tidak terpaksa beli dari kaunter pula.

Movie lalat.
Falling In Love 1984 (Starring Robert De Niro & Meryl Streep).

Blog bukanlah hakmilik kekal.

8 comments:

  1. Rindu plak nak pi Tanah Abang Mall, kena pi ni sebab nak pi cari kain untuk buat nikah tahun depan..beli telekung...kan?

    ReplyDelete
  2. Dah macam Malaysia jugak ye. Baguslah, kurang sikit sampah beg plastik

    ReplyDelete
  3. oh dah tak ada beg plastik lg ya wak?

    ReplyDelete
  4. Kreatif komik tu. Bagus la dah mula pakai beg boleh kitar semula.

    ReplyDelete
  5. Pening juga nak memahami yang ramah lingkungan. Rupanya beg plastik semasa shopping di mall

    ReplyDelete
  6. sama je mcm di sini...mujur memang dah biasa bawa shopping bag ke mana2..dlm handbag sbb masa di BKK dulu, dah diamalkan

    ReplyDelete

Comment at your own risk.

SELAMAT HARIRAYA AIDILFITRI 2024

  Masjid Jamek Bandar Seri Alam @2024 Rabu, 10 April 2024. Selamat hariraya aidilfitri 2024. Maaf lahir batin dari wak yg jauh dimata. Pagi2...