ADDICTED TO NASI GORENG GILA

I am still trying to understand this ad @2022

 Sabtu, 5 November 2022.

Ini adalah entri kedua wak dalam blog wak yg ini untuk hari ini. Harap fyp.  
Pagi tadi sudah ke makam Mbah Priok di Tanjung Priok.

Petang tadi balik dari jalan2 di Tanjung Priok.
Lepak didalam bilik kost dan terlelap seketika.

Ingatkan mahu keluar berlarian ke Peron Skycafe itu.
Tapi wak tengok cuaca makin mendung dan gelap.
Kalau basah atas bawah kan susah nanti takut demam pula.
Walaubagaimanapun, tidak hujan hingga ke malam.

Selepas maghrib tadi.
Wak pun berlarian ke Bundaran Senayan.
Bundaran yg ada patung Pemuda Membangun.

Bulan pun nampak cerah dan ceria malam ini.

Wak memang mahu beli nasi goreng gila.
Tapi wak tidaklah tergila2 mana pun.
Tambah telur dadar. 20rb.

Rencananya tadi mahu ke supermarket di Blok M.
Untuk membeli barang2 sedikit kegunaan dan jajan didalam kost.
Tapi wak ubah fikiran berjalan kaki ke supermarket Grand Lucky Store.
Tidaklah jauh mana.
Hanya 1 kilometer dari stasiun MRT Senayan ini.

Wak beli buah2an, yaitu pisang dan limau.
Mahu beli durian mahallah pula.
Mahu beli mangga harum manis leceh pula mahu memotong nanti.

Bila keluar dari supermarket itu.
Terlupa pula mahu beli masker (penutup hidung dan mulut).

Wak pesan Grabbike (11,5rb) pulang ke kost.
Mahu berjalan kaki jadi malas pula.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Bright moon tonight at Bundaran Senayan @2022
Nasi Goreng Gila I addicted @2022
Mangga Harum Manis Suluhan at 3,450/kg @2022
Durian Mothong at 107,400 rupiah (RM33) @2022
Nasi Goreng Gila for 20k (RM6) @2022

Catat Ulasan

14 Ulasan

  1. Nampak biasa2 aje nasi goreng gila tu wak lat

    BalasPadam
  2. Apanya yang gila pada nasi goreng tu Wak.

    BalasPadam
  3. Pergh!! Lain macam nama nasi gorengnya..
    Aduh wak.. kuning betul warna isi durian tu..

    BalasPadam
  4. I'm still trying to understand "hak milik kekal", apa maksudnya wak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. maksudnya, apa2 diatas dunia ini tiada yg kekal, kalo kita mati, kesemuanya tidak akan mengikut kita ke kubur., kecuali 3 perkara lain yg lebih utama., wallahualam

      Padam
  5. Biar nasi yang gila Wak...hhhh
    Mahal banget duren tu Wak

    BalasPadam
  6. Mahalnya durian tu. Balik makan di Masai jelah nanti

    BalasPadam
  7. Yang jualnya gila atau yg beli tu yg gila-gila? Ops!

    BalasPadam
  8. Asalkan kena dengan selera, gila pun gilalah Wak 😂
    Boleh tahan juga harga durian di sana ye Wak . Import dari Thailand la agaknya kan.

    BalasPadam
  9. Nama nasi goreng kat sini pun lain macam jugak ye.. hehehe..

    BalasPadam
  10. Macet ya wak gambarnya... adakah nasi goreng tu pedas yakmat sampai diberi nama nasi goreng gila?

    BalasPadam
  11. Apa bezanya nasi goreng kampung dengan nasi goreng gila wak. Rasanya nasi goreng kampung di goreng di kampung manakala nasi goreng gila di goreng di Jakarta. hahaha sendiri tanya sendiri jawap.entah betul entah tidak. Nasi goreng gila satu wak. Kasi pedas sikit. hehehehe.

    BalasPadam

Comment at your own risk.