Oct 19, 2022

NYOBAIN MEE MAGGI ASAM LAKSA MALAYSIA

Mee Maggi Asam Laksa @2022

Selasa, 18 Oktober 2022.
Jakarta Selatan, Pulau Jawa, Indonesia.

Pagi2 tadi wak sudah berlarian ke kantor potong rumput.
Wak pertama kalinya pesan nasi uduk dengan rakan2 kantor. 
Mereka sudah biasa beli setiap pagi melalui mas riCKY.

Tengahari tidak keluar makan siang seperti selalu.
Wak tidur sekejap.

Petang, eh udah malam sebenarnya, wak naik Grabcar pulang ke kost.
Disebabkan banyak lagi bekalan maggie paket dari Malaysia.
Maggie asam laksa masak bodoh sudah.

Nota lalat. Di sini memang tiada maggi mee dijual. Tapi di Malaysia bersepah2 jualan Indomie dalam pasaraya khannnns. Entah siapa yg salah, wak pun tak tahu. Huhuhu.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

13 comments:

  1. lama tk mkn maggi asam laksa....sedap tu

    ReplyDelete
  2. pecah telur then letak cili sos..mengancam wak..orang indo setia dengan produk mereka..kecuali melooo...hehehehe

    ReplyDelete
  3. Susah makanan kita nak dijual di pasaraya kt sana wak, sebab penerimaan masyarat sana kan. Lainkali kene borong lagi wak, yang maggi goreng jenama maggi pun sedap tau.

    ReplyDelete
  4. teringat cerita Istanbul Aku Datang... maggi asam laksa la kan?
    x minat sgt flavor ni..still kari di hati... sampai bangkok dulu pikul ni...

    ReplyDelete
  5. Masak bodo pun sedap juga wak. Asal ada makanan.
    Entah siapa yang salah..ku tak tahu wak..

    ReplyDelete
  6. sedap tu megi asam laksa....susah produk m'sia nak tembusi pasaran sana kecuali Upin Ipin...hehe..

    ReplyDelete
  7. Ini pernah jadi makanan ruji uncle... hehehhee

    ReplyDelete
  8. makanan keluaran negara kita sering sukar dijumpai di negara luar

    ReplyDelete
  9. Fav SA maggi asam.laksa...lagi suka beli sbb boleh makan sorang..
    Org lain kat rumah x suka...hahahah

    ReplyDelete
  10. wak jadi agen laa jual megi kat sana heheh

    ReplyDelete
  11. Saya suka Maggie 👍. Dulu saat masih kuliah di salah satu international college di Penang, sesekali saya beli mie instan dan suka masak di kost dekat college 😁. Fav saya yg asam laksa dan tomyam. Sedaaap, karena ada asam2 nya, dan pedas .

    Seingat saya Maggie ada dijual di supermarket asing di Indonesia Wak. Tapi memang tak banyak yg jual. Agak susah sikit carinya .

    ReplyDelete

Comment at your own risk.

MAKAN MEE KOLOK DI DAPUR SARAWAK JALAN SARIKEI

Peach Tea of Kopi Saigon Kampung Baru @2024. Jumaat, 7 Jun 2024. Pagi tadi wak tidak jadi. Mahu beli sarapan di gerai makcik depan kub...