Jan 5, 2024

BAIKI PUSARA P. RAMLEE RM25, 000 ADALAH HARAM DAN KOS BINAAN PINTASAN SALOMA PULA SEBANYAK RM3.1 JUTA

Perkuburan Islam Jalan Ampang @2024


Jumaat, 5 Januari 2023.

Kali terakhir wak tiba di perkuburan ini pada tahun 2012.

Tengahari ziarah kubur P. Ramlee di Jalan Ampang.
Bersebelahan parkir sepoh hinggit per entri. 

Petang pula berlarian ke Unisel Batang Berjuntai.
Jarak 68km yg tidak sampai 2 marhalah untuk solat jamak qasar.

Malam wak sudah singgah di lot kedai Ampang Jaya.
Tujuan mahu beli burger mamat yg viral itu.
Memang sudah ramai orang berkerumun di gerai burger mamat viral.
Bila wak tanya dan mahu pesan burger ayam special.

"Burger ayam ada lagi?"
"Wak nak order tanya member sebelah,"
"Ok wak kalo nk order kena tunggu paling kurang 40 minit,"
Aiyah, terus wak kensel pesanan.

Dan wak ke gerai burger berdekatan rumah pula. 
Tidak sampai sepoh minit siap. rm6
Bukit Indah Ampang

Nota pautan lalat.
Kos pembinaan Pintasan Saloma Link pada tahun 2020 adalah bernilai RM31juta. Harian Metro 2020
Baiki Pusara P. Ramlee, Saloma RM25,000 Haram kata mufti Selangor. mstar 2013

Blog bukanlah hakmilik kekal. 



Perkuburan Islam Jalan Ampang @2024


Tanah Perkuburan Islam Jalan Ampang Kuala Lumpur @2024
Tanah Perkuburan Islam Jalan Ampang Kuala Lumpur @2024
Tanah Perkuburan Islam Jalan Ampang Kuala Lumpur @2024
Tanah Perkuburan Islam Jalan Ampang Kuala Lumpur @2024
Tanah Perkuburan Islam Jalan Ampang Kuala Lumpur @2024
Tanah Perkuburan Islam Jalan Ampang Kuala Lumpur @2024
Burger at Restoran Shah Maju Ampang Jaya @2024

17 comments:

  1. baiki pusara haram tapi kos binaan berjuta tak haram ye Wak?

    ReplyDelete
  2. saya terfikir kenapa allahyarham tak dikebumikan di makam pahlawan?

    ReplyDelete
  3. Yang viral mesti kena tunggu lama smp la dah tak jadi viral lagi. Contohnya TRX Mall yg baru bukak dgr cerita org masih lagi berpusu2 dan bersesak2 ke sana walaupun dgr cerita kebanyakan kedai kat situ harga T20.

    ReplyDelete
  4. Cuya minat betul kt p.ramlee... best cerita dia

    ReplyDelete
  5. tengok post wak ni baru gi google pasal allahyarhamah saloma...baru tau dia juga pernah berkahwin dengan arwah AR Tompel

    ReplyDelete
  6. wak, kalau kita bina something kat atas kubur tu.. orang tukang buat yang berdosa ke orang yang dah meninggal turut mendapat saham.. huhu.. semoga Allahyarham P Ramlee dan Saloma serta arwah2 semua ditempatkan di kalangan insan terpuji.. ya Allah, berikanlah keampunan kepada kami semua.. kami nak jadi baik dan berusaha untuk menjadi baik tapi kadang2 kami tersasar.. Engkau bantulah kami ya Allah.. Engkau ampunilah kami ya Allah... Ameeennnnn

    ReplyDelete
  7. kat mana burger viral tu wak? teringin burger pulak la wak nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan dh tunjuk tu Restoran Shah Maju Ampang Jaya.. guna Waze je smpi.. hehe

      Delete
  8. Semoga roh mereka tenang di sana...

    ReplyDelete
  9. Saudara uncle pun ada yang dikebumi kat situ....

    ReplyDelete
  10. innalillahiwainnailaihirojiunnnn

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah akhirnya saya dibawa ziarah ke makam P. Ramlee yang saya kagumi karya-karya komposisi lagunya, setidaknya lewat album "Legenda"-nya Sheila Majid.
    Semoga almarhum berbahagia di sisi-NYA. Al Fatihah.

    Salam,

    ReplyDelete
  12. apakah yg viral ttg burger ittew?? dia buat patty sendiri ker? kena tunggu sampai 40min...lbh baik blah..
    Pintasan Saloma tu ramai tourist yg gi..tarikan pelancong..Batang Berjuntai dah tuko nama ke Bestari Jaya..sedap sikit nak sebut..

    ReplyDelete
  13. semoga arwah tenang di sana. tan sri p ramlee will forever remain legendary!

    ReplyDelete
  14. 31 juta kos pembinaan nya.. minggu lepas lalu highway akleh macam ada lampu yg dh rosak tak menyala . Huhuu..

    ReplyDelete

Comment at your own risk.

SELAMAT HARIRAYA AIDILFITRI 2024

  Masjid Jamek Bandar Seri Alam @2024 Rabu, 10 April 2024. Selamat hariraya aidilfitri 2024. Maaf lahir batin dari wak yg jauh dimata. Pagi2...