Feb 4, 2024

KENAPA BURGER MEKDI BOLEH SIAP DALAM MASA 5 MINIT

 

Onoda 2021 @2024

Ahad, 4 Februari 2024.

Siang hari minggu tidak keluar ke mana2.
Memerap sahaja di rumah.
Nak buat kerja potong rumput di Batam pun tiada mood.


Malam selepas maghrib baru keluar.
Mencari burger di Ampang Jaya.
Kelmarin wak pernah singgah kemari tapi tidak jadi beli burger. Link...
Bila tiba di gerobak burger mamat Om itu.
Tidaklah ramai seperti kelmarin.
Wak pesan burger ayam special sahaja.
Mamat bertopi akan tulis dalm buku nota dia.
Adalah dalam 20 minit menunggu.
Sudah siap, mamat rambut kunyit akan teriak - "Wak sapa nama Wak?"

Movie lalat.
Onoda: 10,000 Nights In The Jungle (2021), Film of a Japanese soldier who refused to believe that World War II had ended and continued to fight on a remote Philippine island until 1974.

Hopeless 2023 (unfinished watching).

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Om Burger Ampang Jaya @2024


9 comments:

  1. apa hal yang lama nau tuuu
    dia proses patty burger ke?

    ReplyDelete
  2. burger mekdi ada SOP & tempoh masa yg perlu ditepati & tak blh biar customer mnggu lama kan Wak? hehe

    ReplyDelete
  3. Ramai customer ke smpai 20 min menunggu tuuu

    ReplyDelete
  4. Burger mekdi tu lain punya cerita Wak.

    ReplyDelete
  5. Sabar Wak, McD masih boikot lagi.

    ReplyDelete
  6. Kat tempat saya, boleh order dulu, Wak, kat wassap. Jadi, lepas 10 minit, boleh keluar rumah, ambik burger. Hehe..

    ReplyDelete
  7. Burger Mekdi siap 5 minit? Tak la lebih nak masak patty, nak panaskan roti, nak letak segala mala bahan dengan balut lagi. Lebih daripada 5 minit. Tau pun sebab keje Mekdi masa tunggu SPM tahun dulu....

    ReplyDelete
  8. Agak lama menunggu, tapi kalo rasa sedap, saya ikhlas 😄😄. Mungkin si chef kehabisan sesuatu, jadi perlu buat lagi atau beli dulu bahan 😅

    ReplyDelete

Comment at your own risk.

SECOND ROUND ON SEX LIES AND VIDEOTAPE

  Plus Highway heading north, at Bandar Seri Putera @2024 Ahad, 18 Februari 2024. Hari minggu yg bosan. Menonton filem yg dimuatturun sahaja...