Feb 2, 2024

NASI LEMAK SEDEKAH HARI JUMAAT DAN TIBA2 IPHONE 7 ITU HILANG

Garden lamp @2024
Emerald Hills Bukit Indah Ampang @2024

 

Jumaat, 2 Februari 2024.

Pagi2 tadi sudah berlarian ke tefian Menara Exxonmobil KLCC.
Mula2 wak tiba disitu masih lengang.
Pakcik makcik van jual nasi lemak pun tidak kelihatan lagi.

Kali kedua wak putar.
Baru ada pakcik van.


Wak pesan nasi lemak bungkus lauk kerang.
Mula2 wak tengok nasi lemak bungkus itu kecil sahaja. Rm3
Terfikir wak mahu ambil sebungkus lagi.
Tapi tak jadi.
Wak ambil sebiji telur rebus.
Kuih karipap dengan kuih lapis.
Kesemuanya rm7.50.
Dan pakcik kasi sebungkus nasi lemak lagi.
“Ada orang sedekah jumaat, wak..”
Nasib baik juga wak tak jadi beli 2 nasi lemak tadi kann. 

Tengahari merempit ke Galaxy Ampang.
Kemudian ke Ampang Point.
Dan terus ke Masjid Ibnu Mas'ud Jalan Damai KL untuk solat jumaat. 
Usai solat tadi, terjumpa rakan sekerja lama, bro Mat Zain.
Dia masih keje kat syarikat lama di bangunan Great Eastern itu. Petrofac RNZ

Ooh.
Tiba2 malam tadi jadi huru-hara.
Sebab iphone 7 yg lama itu hilang.
Bila guna apps Findit diarah ke kedai gadget.
Bila tanya matcha budak jaga kedai itu macam2 dalih.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Exxon Mobil KLCC @2024
Exxon Mobil KLCC @2024
Exxon Mobil KLCC @2024
Masjid Ibnu Mas'ud Jalan Damai KL @2024
Lotus's Ampang @2024
The missing iphone 7 @2024

13 comments:

  1. Laaa ada org curi ip wak ker? Dpt balik tak?

    ReplyDelete
  2. Rezeki Jumaat alhamdulillah 🤲
    Dapat balik tak I phone tu Wak? Gerammm pulak dgn matcha tu 😅

    ReplyDelete
  3. rezeki jumaat tu...lastweek pn kt opis ada yg sedekah nasi lemak juga....smoga dpt blk hp yg hilang tu

    ReplyDelete
  4. Wak email pada saya no telepon wak.. asyik pusing2 dekat area saya tak tak pernah jumpa ni hahahaa

    ReplyDelete
  5. apa cite hp tu wak? dapat jumpa tak? macam2 betul skrg ni orang jahat ada di mana2

    ReplyDelete
  6. aduhaiiii jumpa tak iphone nya tu Wak?

    ReplyDelete
  7. Aissssh lalu gimana Wak? Tetap tak ketemu iphone tuh?

    ReplyDelete
  8. Eh, geramnya dengan budak jaga kedai tu.
    Berdalih-dalih pula dia ye.

    ReplyDelete

Comment at your own risk.

SECOND ROUND ON SEX LIES AND VIDEOTAPE

  Plus Highway heading north, at Bandar Seri Putera @2024 Ahad, 18 Februari 2024. Hari minggu yg bosan. Menonton filem yg dimuatturun sahaja...