May 5, 2023

THE LOVING SISTERS (ADIKKU SAYANG) MUAR BY JULIA VOLCHKOVA

Jalan Bulatan Bakri @2023 Muar

 

Jumaat, 5 Mei 2023.

Pagi2 selepas sarapan lontong.
Wak berlarian ke bulatan yg ada mural terbesar.

"The Loving Sisters" atau Adikku Sayang.
Dilukis oleh pelukis dari Rusia, cik Julia Volchkova.
Pelukis yg sama melukis mural di Port Klang yg wak tangkap gambar kelmarin.
Pelukis Julia, meksalleh yg jelitter yg uncle Gedek pernah jumpa di SINI.

Tengahari sudah berlarian ke bandar Segar Amat pula. Segamat
Singgah makan tengahari di kedai makan RZ yg viral itu. 
Bersebelah kedai kain Nagoya Textiles.

Sebelum itu, limpas Kampung Parit Ponorogo.
Bandar kabupaten Ponorogo yg asli di Jerman wak pun sudah kesampaian kelmarin - DISINI.

Selepas itu barulah check-in hotel OYO. Neo Pegasus Segamat
Tiba2 cikkak kaunter kata ada masalah dengan OYO.
Ini bukanlah kali pertama bermasalah dengan OYO.
Diminta tambahan harga penginapan.
Poyo je kann.

Yg terdahulu kesilapan dan ketidak profesionalan OYO Kuala Tahan masih tiada penyelesaian.

Petang wak berlarian nonton wayang bioskop di Superstar Cinema berdekatan.
Cerita Super Mario Bros. Movie tidaklah mengecewakan sangat.
Santai2 sahaja sambil makan popcorn yg terbesar.

Blog bukanlah hakmilik kekal.


Jalan Bulatan Bakri @2023 Muar
Jalan Bulatan Bakri @2023 Muar
Parit Ponorogo Ledang @2023
The Super Mario Bros. Movie @2023

9 comments:

  1. Selalu lalu keliling roundbout je dari jalan bakri ke bando, tak dan nak berhenti belek si loving sister tu

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya Wak! Nyinggah sini sat. =)

    ReplyDelete
  3. Satu Malaysia agaknya ya cik Julia tu melukis. Saya pernah tengok hasil mural beliau di Balik Pulau, PP.

    ReplyDelete
  4. Cakep ya Wak hasi lukisan Cik Julia

    ReplyDelete
  5. siap ada tulisan penerangan pasal mural tu ye wak... menarik2. Tapi memang cantik pun lukisan tu. Si Aiyan sibuk ajak pi tengok super mario tu tapi lum kesempatan lagi

    ReplyDelete
  6. Lawa mural terbesar tu.
    Wak tengok citer kartun, Wak...

    ReplyDelete
  7. Wah! Terharunya!

    Jom kita buat xpdc hunting mural cik julia!

    ReplyDelete
  8. dah sampai muar tapi ruginya sebab tak tahu sejarah mural ni

    ReplyDelete
  9. Cantik mural tu Wak secantik pelukisnya..

    ReplyDelete

Comment at your own risk.

SELAMAT HARIRAYA AIDILFITRI 2024

  Masjid Jamek Bandar Seri Alam @2024 Rabu, 10 April 2024. Selamat hariraya aidilfitri 2024. Maaf lahir batin dari wak yg jauh dimata. Pagi2...