May 24, 2023

NASI AYAM PENYET YG PALING TIDAK ENAK

Pollux Habibie Apartmetns sunset @2023

 

Rabu, 24 Mei 2023.

Biasanya tengahari wak akan lepak sahaja di dalam kabin kantor.
Sebab mahu tidur siang (noon nap).
Tapi tengahari tadi sudah berlarian ke pekan Tanjung Uncang.
Sebab mahu beli baju coverall.

Sebelum itu makan siang dahulu.
Pesan nasgor (nasi goreng ) seafood sahaja.
Bro NAZ pun pesan nasgor yg sama.
Mgr AYU makan nasi campur.

Sebelum itu wak mahu pesan nasi ayam penyet.
Tapi mgr AYU kata tidak sedap pula.
Sebab dia dahulu pernah mencubanya disitu.

Selepas pergi ke toko (kedai) membeli helm (helmet).
Dan ke toko yg lain beli 2 baju coverall warna biru tua dan warna putih.

Petang pulang dari kantor.
Sempat lagi mengejar matahari terbenam.
Berkejar2 di lantai 6.
Tangkap 2 3 gambiran sunset sudah.

Movie lalat. 
The Pianist 2002.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Morning breakfast with Roti Canai (Prata Kosong) Tanjung Uncang @2023
Going to work at Batam @2023
Batam shipyard in the afternoon @2023
Batam sunset @2023
Batam sunset @2023
Pollux Habibie Apartmetns sunset @2023
Pollux Habibie Apartmetns sunset @2023
Pollux Habibie Apartmetns looking east @2023

15 comments:

  1. Sana pun ada roti prata ye,, Wak.

    ReplyDelete
  2. Tengok-tengok Wak di Batam. Oh ingatkan sudah cuba nasi ayam penyet.

    ReplyDelete
  3. Nasgor tentu lagi sedap dari Ayam Penyet agaknya ya wak.. tapi NAP lebih mengenyangkan rasanya.

    ReplyDelete
  4. cantik gambar sunset tu wak, bulan sabit tu pun cantik....

    ReplyDelete
  5. Ada roti canai juga di sana ye Wak 👍

    ReplyDelete
  6. Nampak sedap roti canainya. Sama jugak menu dengan di sini ya.

    Cantik gambar bulan dan matahari 😍

    ReplyDelete
  7. roti canai dah mendonia di negara seberang...apa sebab ayam penyet tak sedap? sambal dia kot..

    ReplyDelete
  8. Nampak sedap plak roti canai tu...nampak lembut dan garing la....terus rasa nak makan roti canai

    ReplyDelete
  9. Saya kenyang tengok pemandangan indah yang Wak tangkap sampai terlupa cerita nasi ayam penyet yang tak sedap tu.

    ReplyDelete
  10. mbul kemlecer liat kue prata...coverall baju biru itu yang kayak gimana wak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bantu jawab, itu semacam baju jumpsuit nit. Overall suit kalo di kita nyebut nya. :).

      Delete
    2. Wak udh di Batam ajaaa 😄. Ya ampuuun enaknya Wak... Saya sendiri baru sekali ke Batam ,saat SD 🤣🤣🤣. Dah lupa macam apa kotanya

      Delete
  11. wak sengaja ambil gambar nyonya berbaju putih berseluar pink kan???

    ReplyDelete

Comment at your own risk.

99 WONDERLAND PARK DI WAKTU PAGI YG PANAS MEMBAHANG

  99 Wonderland Park Selayang @2024 Ahad, 19 Mei 2024. Pagi2 sudah berlarian ke tasik 99 Wonderland Park di Selayang. Taman tema yg sesuai u...