MAKAN DURIAN SOL SOL SOL LEBIH SEDAP DARI BACA CERITA SYAMSUL YUSOF

Harian Metro today @2023

Sabtu, 7 Januari 2023.

Petang tadi teringin pula makan durian kampung.
Harga rm16 sekilo.
Kalo dua kilo sudah jadi rm32.

Nota lalat.
Kelmarin wak ada pesan penggosok seterika baju (iron) di shopee.
Jenama Tefal. (rm183).
Tapi bila sudah buat pembayaran.
Baru tersedar tersilap alamat rumah pula.
Terpaksa buat pembatalan.
Kemudian semalam wak pesan lagi iron di penjual yg sama.
Kalau ikutkan tarikh penghantaran akan tiba pada 11haribulan.
Yakni paling cepat 4 hari lagi.
Isteri wak (yg itu) sudah kecoh membebel2.
Dan petang tadi tiba2 wak terima mesej.
Katanya iron sudah selamat sampai di rumah hinggap wak itu.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Durian kampung @2023
Pantun Perigi Mencari Timba @2023 Bangi
Universiti Kebangsaan Malaysia @2023 Bangi

Catat Ulasan

7 Ulasan

  1. Sedapnya durian Wak.. Mesti happh isteri Wak dapat iron baru.. ;)

    BalasPadam
  2. Nanti boleh wak buat review seterika tefal yang wak beli tu. Mesti wak lupa iron dalam BM ialah seterika πŸ˜†.

    Makan durian lagi sedap dari makan2 yg lain.

    BalasPadam
  3. Uncle merangkak2 baca jawi... (malu)

    BalasPadam
  4. Sedapnya durian kampung tu nampak macam isinya tebal

    BalasPadam
  5. Tak salah perigi nak cari timba, tapi janganlah timba orang punya

    BalasPadam
  6. Untung bini dan suami kita yea wak..saya pun belikan seterika wap utk AG. Supaya senang seterika jubahnya sendiri..hehehehehe..bini dah sakit tangan oiii....

    BalasPadam
  7. Nampak sedaaap duriannya Wak 😍😍. Tak jauh beda lah Yaa harga dengan di sini. Tapi kalo sedang musimnya, pasti lebih murah. Saya ada plan saat durian sedang musim di Malaysia, dan ada festivalnya lagi, teringin sangat nak DTG. Hanya utk durian πŸ˜„

    BalasPadam

Comment at your own risk.