Jan 5, 2023

A CLOSE SHAVE

Pandan Indah U-turn before escaping the narrow danger @2023

 Rabu, 5 Januari 2023.

Malam tadi hampir saja wak menabrak kereta disebelah kanan.
Kereta malaun putih disebelah kanan lorong itu tidak membuka lampu pula.
Dengan keadaan hujan lebat dijalanraya.

Kamus lalat.
Malaun - dari perkataan Arab; [ma.la.Öun] | ملعون. Definisi : Ar yg terkutuk atau dilaknati. (Kamus Dewan Edisi Keempat).
Menabrak - melanggar; kenek

Blog bukanlah hakmilik kekal.

10 comments:

  1. malam.. hujan.. pun tak buka lampu ya, memang malaun laaa

    ReplyDelete
  2. Allahu..nasib takde apa2 wak.
    risau kan sbb kadang2 kita dah drive sebaik mungkin but pemandu lain plak...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, tak terjadi apa2...berderau jg bila situasi mcm tu...

    ReplyDelete
  4. Dah kenapa x bukak lampu erk...pandainya dia....mana undang2 dia belajar tu...hati2 wak...jangan laju2

    ReplyDelete
  5. hati hati di jalan wak, yang penting tidak kenapa-napa

    ReplyDelete
  6. Semoga sentiasa dilindungi ketika berkendara

    ReplyDelete
  7. dah gelap gitu pun tak bukak lampu? memang bahaya kan wak . Lagi lah kalau hujan tu kadang dahla lebat bukak la lampu biar org alert kan

    ReplyDelete
  8. mujur tak langgar kan.. malaun rupanya ada dlm kamus ye

    ReplyDelete
  9. udahlah gelap, hujan pulak tu dan tak buka lampu...mmg malaun

    ReplyDelete
  10. Waduh semuga tak apa-apa wak. Kalau hujan lebat lagi le kena alert sekeliling. Semuga dijauhkan dari sebarang musibah

    ReplyDelete

Comment at your own risk.

99 WONDERLAND PARK DI WAKTU PAGI YG PANAS MEMBAHANG

  99 Wonderland Park Selayang @2024 Ahad, 19 Mei 2024. Pagi2 sudah berlarian ke tasik 99 Wonderland Park di Selayang. Taman tema yg sesuai u...