Sep 15, 2015

KEBOSANAN MENCIPTA KELAINAN: TABUR EAST 2


AHAD. 13 September 2015.
PAGI Ahad penulis melayan rasa bosan tahap sederhana dan sudah berpanjatan ke puncak bukit Tabur East. Ini adalah kali kedua penulis mendaki bukit yang sama setelah lebih setahun tidak melakukan aktiviti pendakian. Tidak seperti projek pendakian sebelum ini, penulis mendaki hanya untuk menghilangkan rasa bosan sahaja. Duduk dirumah kemaskini blog pun berat badan dan lemak makin bertambah juga.

Sebelum memanjat, penulis mengalas perut dengan nasi lemak biasa dengan air teh o panas kurang manis (RM2.80) di Taman Melawati. Sempat juga penulis menggunakan tandas masjid Taman Melawati untuk membuang hajat yang berpatutan. Turun dari panjatan, 3 jam kemudian, penulis singgah menjamah cendol biasa (RM1.80) juga di Taman Melawati. Alone matcham biasa.

Pendakian pertama ada dipautan rakan penulis berikut, TABUR EAST (24/1/14).

Nota lain lalat. Penulis perasan, aktiviti mendaki bukit dan gunung akan membuat peluh membasahi seluruh tubuh badan penulis, atas dan bawah. Selain itu, hanya berlarian diatas mesin pengisar injakan (baca: treadmill) dan memakan nasi ayam penyet saja akan mengeluarkan peluh yang hebat. Lain-lain aktiviti tidaklah begitu ketara, walaupun dilakukan melebihi 13 minit.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

The dam.


Down there is where I park cikputih.

Greens on top of the hills.

Almost there.

Almost there, don't give up.

Got car will travel.

Haze this year could be worse.

After 3 hours, let's go home.

Agensi Mencari Jodoh, Taman Melawati.

No comments:

Post a Comment

Comment at your own risk.

CARA REFUND DUIT DALAM KAD TOUCHNGO YG TAMAT TEMPOH SECARA ONLINE

  Khamis, 20 Jun 2024. Hari Sabtu lepas semasa hantar anak lanang ke Senai airport . Baru perasan kad Touchngo wak sudah tamat tempoh.