Mar 28, 2023

YA AZIZ YA JABBAR YA MUTAKABBIR

RapidKL halte Bukit Indah Ampang @2023

 Selasa, 28 Mac 2023.

Kenapa bas RapidKL tidak berhenti di hentian bas itu?
Musykil.

"Laa kenapa tak berhenti?" tanya wak dengan kepelikan.
"Biar aku akan update twitter kasi viral," kata awek bertutup masker itu dengan berang sambil menaip di henfon pintarnya.

Teringat wak semasa menunggu bas di halte Jakarta dulu.
Lebih kurang sama situasinya. Huhu.

Pagi tadi sudah berlarian ke kantor di Cyberjaya.
Buat kerja sedikit.

Petang sudah berlarian ke Pandan Perdana.

Ooh.
Pertama kali dalam sejarah kehidupan di bulan ramadhan.
Wak berbuka dan bersahur dengan air suam sahaja.
Tidak ada selera mahu makan.

Ya Aziz:
Ya Jabbar:
Ya Mutakabbiru.

Movie lalat.
Black Adam 2022 (RT 39%)

Blog bukanlah hakmilik kekal.

MKN Parkir @2023
MEX Highway near Bukit Jalil @2023

7 comments:

  1. Moga dipermudah segala urusan. Ramadan Mubarak

    ReplyDelete
  2. Makin kurus Wak, berbuka dan sahur dengan air suam je.
    Kat sini, bus stop ada papan route bas. Yang bus stop takde route bas tu, bas tak lalu.

    ReplyDelete
  3. Buat macam mak saya..pahit mulut sbb makan banyak ubat, so mak cicip limau nipis..lps tu terus ada selera nak makan..

    ReplyDelete
  4. Mungkin bas tu dah penuh sangat Wak. Salam 7 Ramadhan Wak :-)

    ReplyDelete
  5. Wak dah di KL lagi Yaa. Tak balik Jakarta Wak?

    Saya sampai install aplikasi Pulse, utk tau rute2 bus rapid ini. Krn Juli nanti nak seminggu di Penang. Planning nak coba eksplor pakai bus lah 😄. Makanya LGS download aplikasi Pulse biar tau nomor bus yg nak dituju

    ReplyDelete
  6. ya wak kadang sy pun rs dgn berbuka air kosong pun dah kenyang

    ReplyDelete

Comment at your own risk.

SELAMAT HARIRAYA AIDILFITRI 2024

  Masjid Jamek Bandar Seri Alam @2024 Rabu, 10 April 2024. Selamat hariraya aidilfitri 2024. Maaf lahir batin dari wak yg jauh dimata. Pagi2...