Oct 6, 2021

FACEBOOK, WHATSAPP & INSTAGRAM SEEM TO BE DOWN

Uber apps yet to be used @2021

Selasa.
Doha, Qatar.

Semalam petang.
Penulis sudah panggil housekeeping untuk bersihkan bilik air.
Air membasahi sehingga melimpah keluar bilik mandi.
Bila cleaner 1 datang dgn pam tangan dan periksa bukanlah masalah tersumbat.
Dan cleaner 2 datang dgn baldi mop untuk bersihkan basahan.

Malam pula.
Penulis tidak perasan rakan serumah sudah panggil housekeeping juga.
Penulis kan sedang sibuk dengan aktiviti potong rumput.
Tiada talian internet, katanya.
Tapi ketika itu penulis boleh saja guna tiktok dan blogger ini.
Mamat maintenance datang dan periksa alat wifi dalam apartment.
Mamat kata wifi tiada masalah dan dia akan datang esok untuk panggil orang IT pula.

Kemudian penulis mendapat khabar.
Rupa2nya satu dunia bermasalah dengan Facebook, Whatsapp & Instagram sahaja.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

This quran from previous hotel is neat and clean and easier to read @2021

Nota lalat. Petang  punya cerita. | Pasal ada rakan sekerja dari India kena install software 3D model. | NAR pun ada masalah dengan apps Ehtaraz dia, sama macam kes wak kelmarin sebab tak dapat nak beli simcard kat airport masa mula2 sampai. | Tapi peliknya walaupun NAR dah habis hotel quarantine 10 hari, tapi apps Ehtaraz dia masih kuning, sepatutnya hijau. | Usai install software, wak pergi ke City Center Mall. | Makan dulu sebelum cari perfume yg rakan wak dari Masai pesan. | Dia kata dulu dia beli kat dalam Carrefour. | Puas penulis pusing  keliling tanya salesgirl tapi tidaklah membantu sebab tak jumpa perfume itu. | Wak pun ada tanya kedai perfume kat luar Carrefour pun tiada juga. | Ooh, satu lagi, wak dlm dilema juga nak beli roti pita ke tidak sbb tak tahu nak cicah dgn apa utk sarapan. | Dan hampir wak terlupa, tadi masa berjalan ke City Center mall, dgn construction dimana2, tiba2 tangan wak terguris dawai tajam pula.  Demm. |

No comments:

Post a Comment

Comment at your own risk.

SELAMAT HARIRAYA AIDILFITRI 2024

  Masjid Jamek Bandar Seri Alam @2024 Rabu, 10 April 2024. Selamat hariraya aidilfitri 2024. Maaf lahir batin dari wak yg jauh dimata. Pagi2...