Jun 7, 2024

MAKAN MEE KOLOK DI DAPUR SARAWAK JALAN SARIKEI

Peach Tea of Kopi Saigon Kampung Baru @2024.


Jumaat, 7 Jun 2024.

Pagi tadi wak tidak jadi.
Mahu beli sarapan di gerai makcik depan kubur P. Ramlee itu.
Kerana cewek pantry (tea-girl) sudah bilang.

"Ada nasi lemak bentar lagi sampai,"

Tengahari pula wak berlarian ke Jalan Sarikei.
Di belakang hospital Tawakal, dekat Bulatan Pahang.
Wak makan mee kolok daging.

Kemudian berlarian ke masjid jamek Kampung Baru.
Pak Arab Sheikh baru mulai baca surah al-kahfi.

Perjalanan pulang dari mesjid.
Mula2 wak mahu belanja ais krim potong sehinggit.
Tapi bro KE kata dia mahu belanja kopi Saigon pula. 
Wak kan tidak boleh minum kopi sekarang.
Jadi wak pesan air teh perisa buah peach.
Harak maklong. ;p

Blog bukanlah hakmilik kekal.




14 comments:

  1. senang naik motor, boleh ke sana-sini dgn laju nya..tak stress fikir nak parking...

    ReplyDelete
  2. La, ingatkan Wak terbang ke bumi Kenyalang 😁
    Kopi Saigon pun sedap Wak, nak² free pulak :p

    ReplyDelete
  3. suka mee kolok...time outstation sarawak pernah mkn

    ReplyDelete
  4. Lari sana lari sini makan makanan sedap² ya wak.

    ReplyDelete
  5. semua berasaskan sarawak, ingat ke sana tadi

    ReplyDelete
  6. Dia tau SA tgh ngidam mee kolok yg kat Sarawak tu kan..saje je tayang

    ReplyDelete
  7. Isssh Wak, saya dah niat memang mau ke dapur Serawak ini nanti saat di KL. Tertarik nak coba laksa Serawak. Kata kak Carneyz sedaaap. Penasaran kan.. harap2 kalo saya makan di sana, Wak juga lagi lunch 😄

    ReplyDelete
  8. Naik motor ni memang senang tapi kalau diberi pilihan saya takut nak bonceng motor suami. Kalau keluar sekali naik kereta je....

    ReplyDelete
  9. Baru tengok gambar pertama saya dah rasa terliur ni wak

    ReplyDelete
  10. Teh peach pun sedap sejuk2 tu Wak

    ReplyDelete

Comment at your own risk.

CARA REFUND DUIT DALAM KAD TOUCHNGO YG TAMAT TEMPOH SECARA ONLINE

  Khamis, 20 Jun 2024. Hari Sabtu lepas semasa hantar anak lanang ke Senai airport . Baru perasan kad Touchngo wak sudah tamat tempoh.