Mar 15, 2024

FOR MANY MANY WEEKS THERE HAS BEEN NO RAIN IN THE AFTERNOON

Jalan Ampang @2024

 

Jumaat, 15 Mac 2024.

Cuaca agak panas sejak dua menjak ini.
Hujan pun kadang2 turun.
Kadang2 tidak turun.

Biasanya panas sehingga ke petang.
Kalau hujan turun pun sebentar sahaja.
Buat raso2 je.

Ooh.
Pagi tadi semasa ambil mat Fatariss di Jalan Binjai.
Terserempak dengan bro LANa.
Rakan sekerja beberapa puluh tahun dahulu di Pasir Gudang. MMHE
Rakan sama2 pergi latihan di Singapura (1998).
Kali terakhir bekerja di bangunan Great Eastern mall Jalan Ampang, tahun 2019.
Tiada gambar lama pula untuk dikenang.

Blog bukankah hakmilik kekal.

Ampang Campuran @2024
UPM Exit to Plus Highway @2024

4 comments:

  1. di seri kembangan ni kalau hujan pun sekejap sangat. memang tak sempat nak sejukkan keadaan pun

    ReplyDelete
  2. betul tu Wak, hujan setitik dua aje

    ReplyDelete
  3. Ya Allah, turunkanlah hujan agar kami bisa merasai kembali nikmat sejuk itu.

    Sekarang ni dok bekalkan mineral bottle yg kecik utk si bongsu ke sekolah just in case dia tak tahan sangat memandang cuaca pun terlalu panas. sekolah pula hingga jam 5 petang. Semoga Allah permudahkan segalanya buat anak-anak yang bersekolah

    ReplyDelete
  4. KL kadang-kadang hujan lebat jugak. tak terbayang macamana di utara atau di Sabah, khabarnya sampai terbakar hutan

    ReplyDelete

Comment at your own risk.

CARA REFUND DUIT DALAM KAD TOUCHNGO YG TAMAT TEMPOH SECARA ONLINE

  Khamis, 20 Jun 2024. Hari Sabtu lepas semasa hantar anak lanang ke Senai airport . Baru perasan kad Touchngo wak sudah tamat tempoh.