Dec 3, 2022

SEMPOL AYAM DAN CILOR

 Sabtu, 3 Disember 2022.

Satu hari dari pagi hingga ke sore.
Wak memerap didalam kamar kost sahaja.
Cuma pagi tadi pesan nasi lemak 25 guna Grabfood.

Sore jam 5pm sudah berlarian ke Blok M Square.
Untuk menaiki bis nomor 1 ke Bundaran HI.

Dan ada satu cewek bertanya arah ke busway.
Cewek mahu pulang ke Sijagung (salah dengar ke apa).
Tapi kemudian cewek naik platform satu lagi.

Tiba di pelantar halte Bundaran HI yg baharu dibuka.
Ramailah orangramai disitu.
Kena beratur dahuluan disebabkan had orang yg ditetapkan diatas pelantar.
Anak2 muda berinstigram.

Ada pasangan bule (matsalleh) yg mengambil gambar itu.
Dan pakguard yg cuba menghalau mereka kerana cukup had masa.
Tapi meksalleh itu berdegil.

"We've the permit to stay and take photos here."
"But you need to leave!"
"No, we've permit to stay as long as we want - one hour or more, not 5 minutes!"
'Yo wes angel, angel!"

Wak keluar dari halte dan masuk mall Plaza Indonesia.
Mencari musholla di lantai 3.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

17 comments:

  1. Ramainya mau berfoto-fotoan di atas pelantar...seriau jg..

    ReplyDelete
  2. waduh macet wak atas plantarnya. tapi gambo perghhh kelas.....cantik wak eh cantik gambar yang wak ambil

    ReplyDelete
  3. cantik gambar wak, tapi kenapa pak guard tu panggil mat salleh tu angel?

    ReplyDelete
  4. Mana cerita sempol ayam & cilornya wak? Nak tau rupa dia camne.

    ReplyDelete
  5. Saya pun nak tanya soalan yg sama dgn Kak Ujie. Berseni Wak ambik foto jalanan ya.

    ReplyDelete
  6. wahhh kotanya sangat maju -- dan macet ya wak!

    ReplyDelete
  7. Macet sana sini... dah lah manusia ramai bersesak².. seram jugak jalan² di jakarta ni.. tp gambar wak mmg cantik laaa

    ReplyDelete
  8. Gigih yea wak...kalau saya..hmmm...saloma bridge pun saya tak sampai lagi..walaupun dekat dengan rumah..

    ReplyDelete
  9. Cakep"Wak foto ibukota di malam hari

    ReplyDelete
  10. agaknya ada maksud tersirat dalam gambar sempol ayam dan cilor ke wak?

    ReplyDelete
  11. Biar betul ramai2 kat pelantar tu...mana gambar meksalleh degil tu wak...xde pun...

    ReplyDelete
  12. Cantiknya view...
    Baca matsalleh degil rasa hati saya lagi panas mengalahkan hati pakguard tu..
    Sebab tu saya tak sesuai jadi guard..tak cukup sabar..hihihi

    ReplyDelete
  13. Itu bule mau motret gedung2 JKT di waktu malam buat keperluan komersil ya Wak 😅?

    Tapi cantiiik gambar2 nya. Dah jarang saya main2 ke daerah bundaran HI dan sekitarnya 😅

    ReplyDelete
  14. Mana gambar wak makan Sempol Ayam dan Cilor tu?

    ReplyDelete

Comment at your own risk.

SELAMAT HARIRAYA AIDILFITRI 2024

  Masjid Jamek Bandar Seri Alam @2024 Rabu, 10 April 2024. Selamat hariraya aidilfitri 2024. Maaf lahir batin dari wak yg jauh dimata. Pagi2...