Dec 6, 2022

DARI JAKARTA KE SEPANG

Somewhere above Sumatra island going north @2022

 Selasa, 6 Disember 2022.

Pesawat dijadualkan berangkat jam 5.00 sore.
Ini semua pengajaran.

Semalam sudah janji dengan mgr EIN.
Wak setuju pesan Grabcar jam 1.30pm dari kost BR (wak) ke kost the APB (mgr EIN).
Kemudian dari kost the APB, wak akan pesan Grabcar XL (saiz besar) untuk ke bandara.

CONSPIRACY WITH THE GRAB DRIVER

THEN SUDDENLY I LEFT MY LOCAL MONEY

NO, WE DON'T ACCEPT CASH

BRING A KREPEK BOX LIKE A LOCAL

YOUR SMARTNESS IS NOT GOING TO WORK THIS TIME

NOT GOING TO MISS THE FLIGHT

FOR SURE SUNSET WILL BE ON THE LEFT SIDE

WE DONT RECEIVE OUR ORDERED MEAL 

Ingatkan didalam pesawat dapat makanan yg syarikat tempah.
Cuma kami semua dapat sekotak yg ada kek muffin yg sedap (sebab lapar).
Dan air putih.

Sampai ke KLIA langsung tiada makanan nasi ayam itu.

Sempat jugalah wak guna tandas sekali walau dalam keadaan cuaca buruk.
Dan sempat jugalah wak jawab survey discreen.
Terlupa pula mahu letak komen tiada makanan yg ditempah disitu.
Demm.

GRAB GOT ITS NEW RECOND MINISTER

Keluar dari arrival hall. Wak tempah Grabcar. Dalam apps disuruh ya ke lantai 1 pintu 4. Boleh tersalah lif menghadap ke tren KLIA ekspres ke KL Sentral pula. Kena masuk lif semula ke lantai 2 dan tukar lif yg menghadap jalan diluar.

Boleh pula mamat Grab tadi mesej suruh wak cancel sebab dia nak balik KLCC dan area Ampang. Wak benganglah sebab dengan keletihan dan jet lag lah sangat. Wak biarkan sahaja. Wak guna henfon satu lagi dan pesan Grabcar yg lain.

Ahmoi ehh ahkak Grab lady driver pula call wak. Dipekik2 dalam henfon dan disuruh wak ambil foto dimana wak berada. Huhu. 8 minit to cum. Wak layan sahaja. Ahkak Lippo (bukan nama sebenar) tiba dan wak yg angkat sendiri bagasi wak ke dalam bonet kereta Honda City nya. Ahkak Lippo yg banyak songeh dan membebel sahaja. Dia kata dia mahu pulang ke PJ tapi Grab sudah kasih dia trip wak pula. Wak layan sahaja bebelan dia. Tapi bila wak tanya pasal personal, ie pasal anak2 dan umur ahkak Lippo ini dia tak balas pula. Ya, setengah orang tidak suka bercerita pasal hal2 peribadi. Dia kata dia sudah tunggu sejam di Landside. Dia tak tahu kah dulu driver2 Grab & Uber tunggu sampai 13 jam di Landside dan Charterfields Downtown!

Movie lalat.
Godzilla vs Kong 2021.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

About 5 minutes before descending to Sepang airport @2022

3 comments:

  1. Welcome Wak.. Nampak kepenatan Wak tu tersandar dalam grabcar.. Layankan saja Wak bebelan pemandu grab Wak.. Ibu pun kadangkala tak larat nak layan bila ada antara pemandu yg suka membebel hal2 politik kalau hal2 lain ok lagi.. Hihihihi!

    ReplyDelete
  2. Anggaplah Lippo tu sebagai radio penghibur sepanjang jalan..hahaha

    ReplyDelete
  3. Saya paling tak suka kalo pakai grab atau gocar, dan si driver minta kita cancel Krn dia nak pulang atau ada keperluan. Kenapa pula kita yg cancel. Cancel aja sendiri...

    Kecuali saya yg tak jadi pakai, barulah saya yg cancel. Sayapun suka pura2 ga tau kalo ketemu driver macam tuh Wak. Biarkan dia yg akhirnya cancel

    ReplyDelete

Comment at your own risk.

99 WONDERLAND PARK DI WAKTU PAGI YG PANAS MEMBAHANG

  99 Wonderland Park Selayang @2024 Ahad, 19 Mei 2024. Pagi2 sudah berlarian ke tasik 99 Wonderland Park di Selayang. Taman tema yg sesuai u...