Feb 9, 2022

OFFSHORE LIFE 2022 - DAY 18

Another sunrise @2022

Selasa.
Doha, Qatar.

THE SAME SUNRISE
Pagi2 tadi wak pun berlarian ke tefian felantar seperti semalam.
Masa dan waktu yg sama.

CHIT CHAT WITH MGR ESH
Tadi malam di dalam kabin.
Wak ada borak2 dengan rakan sebilik dari India, mgr ESH itu.
Kebanyakan borak2 pasal rakan sekerja, geng2 wak dari Malaysia.
Ramai yg tidak sambung kontrak.
Dan ramai yg kerja sambil lewa.
Ada yg buat bisnes lah, berhanimun di London lah, dll.
Ada sorang tu bergaduh dengan klien.
Bagus juga, mungkin syarikat akan sambung kontrak wak lagi disini.
Wak ini kan yg menurut perintah sahaja kann.
Dan bolehlah nanti tengok bolasepak Fifa World Cup 2022 secara langsung dalam stadium.
Aminn.

Mgr ESH ini dulu sama2 tiba di negeri pasir berdengung ini.
Tapi bulan Disember itu hari boleh pula dia balik ke kampung India.
Dia kata emak dia sakit, iyalah tuhh.

NO PAYCHECK TO THE UNION
Tadi sudah kecoh dalam group whatsapp pekerja2.
Ramai juga yg belum dapat gaji.
Ingatkan wak seorang diri sahaja.
Tapi semalam wak sudah hantar mesej pada ejen itu.
Dia kata akan uruskan esok (Rabu).
Sebab hari ini ialah hari cuti umum di Qatar.
Sempena hari Sports Day?

SECOND CLASS WORKER
Petang tadi bila wak nak makan malam.
Ternampak ada kertas putih atas papantada depan kantin itu.
Disuruhnya pekerja2 kontraktor makan lambat sejam dari biasa.
Perubahan waktu makan tengahari dan malam.
Yo wes lah.

Movie lalat.
Hang Tuah 1956

Blog bukanlah hakmilik kekal.

No comments:

Post a Comment

Comment at your own risk.

99 WONDERLAND PARK DI WAKTU PAGI YG PANAS MEMBAHANG

  99 Wonderland Park Selayang @2024 Ahad, 19 Mei 2024. Pagi2 sudah berlarian ke tasik 99 Wonderland Park di Selayang. Taman tema yg sesuai u...