Apr 22, 2015

SEKALI TEPOK TIGA LALATSILA abaikan tajuk. Macamlah penulis hendak bercerita asal usul nama pena Tiga Lalat yang tak berapa nak glemer ini kan. Sebenarnya penulis hanya hendak menceritakan pengalaman sedikit penulis kelmarin bila penulis melawat 3 muzium sekitar bandaraya dalam satu hari. Muzium-muzium itu ialah Muzium Istana Negara, Muzium Seni Asia dan Muzium Cokelat. Alone matcham biasa.

Muzium Istana Negara yang dilawati penulis buka pada jam 9.03 pagi. Tiada fotografi dibenarkan didalam istana. Dan dewan satu lagi pun tidak dibuka untuk renovasi katanya.

Muzium Seni Asia terletak di dalam hartanah Universiti Malaya yang tidak dibuka pada hari Sabtu, Ahad dan cuti umum. Apa barang kan?

Muzium Cokelat yang terletak di Damansara yang agak jauh. Penulis dapatlah menjamah seketul dua ketul cokelat secara percuma. Tidaklah penulis membeli apa-apa cokelat di kedai cokelat disitu.

Nota lalat. Tetapi sekiranya kawan-kawan hendak tahu juga asal usul nama pena 3 Lalat, bukan 4, 5 atau 6 enam lagi, sila baca 'About 3 Lalat' diatas atau tekan di SINI.
Blog bukanlah hakmilik kekal.No comments:

Post a Comment

Comment at your own risk.

SELAMAT HARIRAYA AIDILFITRI 2024

  Masjid Jamek Bandar Seri Alam @2024 Rabu, 10 April 2024. Selamat hariraya aidilfitri 2024. Maaf lahir batin dari wak yg jauh dimata. Pagi2...