Sep 13, 2023

MENCUBA NASI LEMAK MYVI MERAH CYBERJAYA YG BIASA2 AJE

Cyber 10, Persiaran Bestari, Cyberjaya, 63000 Cyberjaya, Selangor @2023

 

Rabu, 13 September 2023.

Pagi tadi ke kantor potong rumput.
Esok adalah hari terakhir ke kantor mengikut kontrak yg ada.
Sebab hari Jumaat (15hb) adalah hari cuti ganti.
Sempena hari Malaysia yg jatuh pada hari Sabtu.

Sebelum ke kantor singgah mencari nasi lemak viral.
Nasi lemak Myvi Merah di Cyberjaya.
Wak cuba pesan nasi lemak rendang kerang.
Dan juga mee goreng telur goreng.

Bila wak makan di kantor.
Rasanya nasi lemak MakLong di Itik Salai Masthar Bangi itu lebih mancongkam.

Petang hantar cikputih cuci bodi dulu.
Harga masih murah berbanding di pekan Masai atau di pekan Dengkil.

Ooh.
Berita terkini dari Batam.
Ada rusuhan orang2 Melayu. 
Punca dari penjualan tanah orang2 kampung di pulau Rempang.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Cyber 10, Persiaran Bestari, Cyberjaya, 63000 Cyberjaya, Selangor @2023
Cyber 10, Persiaran Bestari, Cyberjaya, 63000 Cyberjaya, Selangor @2023
Jalan Aman Car Wash @2023

12 comments:

  1. semoga dpt kontrak baru...ramai pelanggannya..

    ReplyDelete
  2. Nak makan nasi lemak pun kena beratur panjang

    ReplyDelete
  3. waahhh panjang barisan. pasti mantop rasa nasi lemak myvi merah.

    ReplyDelete
  4. Saya tak sanggup beratur panjang.....
    Semoga dipermudahkan urusan Wak dapat kontrak baru.

    ReplyDelete
  5. Panjang beratur nak beli nasi Lemak tu. Moga Wak sentiasa dimurahkan rezeki.

    ReplyDelete
  6. Beratur panjang tetapi rasa biasa2 jer..Hmmm..rezeki masing2..apa2 kita support local produk.

    ReplyDelete
  7. Adakah kerana viral sahaja..huhuhu..Kadang tekak orang yang memviralkan sesuatu tu, ikut sedap dia je...hehe.. Tekak kita lelain 🤔

    ReplyDelete
  8. Uwaaah panjaaaang sangat antriannya Wak 😅. Tapi kalo lihat bentuk macam sedap. Memang harus dicoba sendiri yaa, biar tahu cocok dengan lidah atau tak 😁.

    ReplyDelete
  9. sedap ni subjektif. sebab itu juga saya tak berapa suka cadang kan kat org lain makanan tempat tu sedap ikut piawaian tekak saya..sebab penerimaan kita berbeza..ni juga salah satu sebab saya kurang suka juga cuba makanan/minuman viral sbb kdg indah khabar dari rasa...

    ReplyDelete
  10. Dah dapat kontrak baru lom wak? x best eh..ramai duk cakap best..maybe ikut tekak masing2 kan

    ReplyDelete

Comment at your own risk.

99 WONDERLAND PARK DI WAKTU PAGI YG PANAS MEMBAHANG

  99 Wonderland Park Selayang @2024 Ahad, 19 Mei 2024. Pagi2 sudah berlarian ke tasik 99 Wonderland Park di Selayang. Taman tema yg sesuai u...