Jan 29, 2017

6 TEMPAT MAKAN POPULAR DAN SEDAP DI ALOR SETAR KEDAH
Pagi Sabtu semalam penulis telah berlarian sebelum subuh jam 5 pagi terus ke Alor Setar, Kedah. Tujuan utama hanyalah untuk menziarah anak lanang yang sedang belajar di Kuala Nerang.

Tiba di Alor Setar dan periksa masuk hotel bajet murahan (Hijrah Hotel) pun sudah jam 4.30 petang. Dua belas jam perjalanan, dengan setiap RnR dipenuhi ramai orangramai seperti ulat taik, tapi tidak mengapa, janji selamat tiba. Alhamdulillah.

Petang pula, bila penulis keluar dan hendak mencari tempat makan, penulis google juga dan dapati ada beberapa tempat makan yang sedap dan popular. Tapi bila penulis cadangkan, isteri penulis (yang itu) bilang anak lanang bocah cilik hendak makan piza. Aiyah. Penulis pada mulanya tidak setuju sebab hendak juga merasa makanan tempatan sedap di sini. Penulis beritahu, anak makan mengikut apa yang emak bapanya makan. Tapi isteri penulis tetap juga hendak makan piza, sambil sebelah kaki menguis-nguis tanah. Gitu. Weh, siapalah tidak sayang bini, tapi ada makcik kan.

Usai makan di restoran piza itu, penulis pun bercadang hendak memanjat Menara Alor Setar, mercu ibu negeri jelapang padi itu. Tapi isteri penulis pula lebih rela duduk didalam kereta Myvi baharu. "Penatlah kanda, malaslah," katanya.

Blog bukanlah hakmilik kekal.No comments:

Post a Comment

Comment at your own risk.

SELAMAT HARIRAYA AIDILFITRI 2024

  Masjid Jamek Bandar Seri Alam @2024 Rabu, 10 April 2024. Selamat hariraya aidilfitri 2024. Maaf lahir batin dari wak yg jauh dimata. Pagi2...