Feb 20, 2021

ROJAK BUAH OH ROJAK PETIS

Mee rojak kak Rubiah Taman Asean.
Tengahari sudah berlarian hendak ke taman rama-rama.
Tapi disebabkan ada sekatan jalanraya, terpaksalah pusing U.

Penulis teringin hendak makan rojak petis.
Tapi yg terjumpa berdekatan cuma pakcik trak penjual rojak buah power sahaja.
Ditepian tasik zoo.
Penulis pesan rojak buah satu.

"Wak nak pedas ke sederhana pedas?" kata pakcik.

Sempat lagi penulis tanya pakcik rojak buah itu.
Kalau2 dia tahu dimana penjual rojak petis berdekatan.
Boleh pula dia membebel...
Penulis pasang telinga sahaja lah.
"Dulu pakcik penah jual rojak petis," katanya sambil mengembalikan wang baki.
"Tapi customer banyak komplen lah," kata pakcik lagi.
Penulis pun tanya apa yg dikomplenkan oleh pelanggan.
"Boleh dia kata taknak taUhu dengan kangkung," bebel pakcik.
"Kalo tak nak pun, tolak je lah tepi," katanya lagi.
"Jadi makcik kau pun malas nak layan dan taknak buat pastu," kata pakcik.

Ooh. Gambar mee rojak diatas itu. 
Bukan kedai mamak ya.
Semasa pencarian makan tengahari.
Dikedai melayu tepian longkang sahaja.

Movie lalat. The Untamed 2016 (18SX).

Blog bukanlah hakmilik kekal.

No comments:

Post a Comment

Comment at your own risk.

WAK DAH TRY VIETNAMESE PEACH TEA KAT WARKOP KOPI SAIGON KAMPUNG BARU 2024

  Jumaat, 19 April 2024. Pagi tadi singgah di warung Mak Leha. Kampung Baru